preskoči na sadržaj

Ekonomska i turistička škola Daruvar

 > Naslovnica
Vijesti

Upute roditeljima za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19

Autor: Daša Žabić, 5. 9. 2020.

EKONOMSKA I TURISTIČKA ŠKOLA DARUVAR dužna je provoditi sve preporuke za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 te ih prilagoditi uvjetima rada u ustanovi u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. i Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanim s COVID-19.

Dragi roditelji, ovim uputama, koje se nalaze i na web i Facebook stranici Ekonomske i turističke škole Daruvar, obavještavamo vas o sljedećem:

  • dužni ste izmjeriti tjelesnu temperaturu svome djetetu svaki dan prije dolaska u školu; učenici starije dobi, a posebno punoljetni učenici, sami mjere temperaturu
  • ne upućujte dijete u školu ukoliko imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura (pod pazuhom > 37,2°C), kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje) ili imaju izrečenu mjeru samoizolacije, već se javite razredniku/razrednici ili ravnateljici škole, a potom izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine koji donosi odluke o daljnjem liječenju djeteta
  • ukoliko tijekom boravka u školi vaše dijete razvije simptome koji upućuju na COVID-19, nastavnik/nastavnica će vas odmah obavijestiti, a vi u najkraćem roku trebate doći po dijete
  • zabranjen je ulaz u sve ustanove osobama koje su bolesne ili su u samoizolaciji
  • pri ulasku/izlasku iz škole, kao i tijekom kretanja po hodniku i u toaletu, te boravku u javnom prijevozu, vaše je dijete obvezno nositi masku (dobit će dvije perive maske u školi)
  • roditeljske sastanke održat ćemo služeći se internetskom aplikacijom Google Suite

Iako vam je ograničena mogućnost ulaska u odgojno-obrazovnu ustanovu, imate obvezu pratiti napredovanje svoga djeteta. Stoga je i ove godine predviđena komunikacija odgojno-obrazovnih radnika s vama.

Vaša suradnja nam je veoma važna kako bi mogli ostvariti odgojno obrazovne ciljeve u školovanju vaše djece.

Morate biti svjesni da se zbog epidemije trebamo strogo pridržavati mjera te na taj način zajednički umanjiti rizik od zaraze.

Stoga vam preporučujemo da sa svojom djecom što češće razgovarate o onome što trebaju činiti da zaštite svoje, ali i zdravlje članova obitelji, vršnjaka i drugih.

Ravnateljica:

Dinka Kavalir, dipl.oec.
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Ekonomska i turistička škola Daruvar / Gundulićeva 14, HR-43500 Daruvar / www.ss-ekonomskaituristicka-da.skole.hr / etsda@etsda.hr
preskoči na navigaciju